0726.595.021 office@avocat-titueugen.ro
Divorturi/Partaje/Incredintare minori

Cu avocat sau nu in procesul de divort...


Divortul este actualmente reglementat printr-o serie generoasa de norme (atat cu privire la motive cat si la procedura), legiuitorul oferind posibilitatea (in anumite conditii) de a se opta pentru varianta desfacerii casatoriei pe cale administrativa sau prin procedura notariala.
In afara cazurilor care decurg sub incidenta procedurilor administrative sau notariale, instanta de judecata este cea care dispune asupra desfacerii casatoriei. Tot instanta este cea care se pronunta asupra aspectelor legate de desfacerea casatoriei referitoare la situatia copiilor rezultati din casatorie, a bunurilor patrimoniale si nepatrimoniale etc.
In acest moment, al apelarii la instanta de judecata, una din intrebarile pe care fiecare persoana care doreste sau care trebuie sa divorteze prin intermediul instantei este „Sa iau sau nu un avocat? “
In procesul decizional referitor la alegerea uneia dintre cele doua variante (cu sau fara avocat) trebuie avute in vedere urmatoarele:

- avocatul este obiectiv si indiferent de nivelul cunostintelor in materie de drept detinute de o persoana care doreste sa divorteze, un avocat exercita in fata instantei o profesie (cu toate atributele aferente acesteia) in mod obiectiv fata de cazurile pe care le instrumenteaza. Chiar si in cazul persoanelor licentiate in drept este recomadata utilizarea unui profesionist independet (avocat) care asigura astfel diminuarea subiectivismului in gestionarea cazului.

- avocatul este familiarizat atat cu normele generale in materia divortului cat si cu normele procedurale, ceea ce ii confera posibilitatea de a oferi persoanei care doreste sa divorteze o analiza pertinenta a starii de fapt precum si solutii eficiente, cu privire la toate aspectele care pot insoti un proces denumit generic „de divort” (situatia copiilor rezultati din casatorie, a bunurilor patrimoniale si nepatrimoniale etc.)

- avocatul depune toate diligentele si demersurile legale, fara a exista posibilitatea omisiunii lor prin necunoasterea actelor normative.

Cu toate ca poate exista tendinta naturala de rezolvare a problemelor „de unii singuri” sau pe baza sprijinului acordat de „prieteni, familie, etc.” In cazul proceselor de divort este foarte importanta utilizarea unui profesionist (avocat) care sa asigure atat o reprezentare corespunzatoare in fata instantei cat si o instrumentare si o gestionare eficienta a tuturor aspectelor de drept si de fapt existente in derularea unui proces de divort.
Obtinem divortul cu sau fara incredintare minor la solicitarea clientilor nostri. De asemenea, se pot solicita despagubiri de la sotul presupus infidel. Partajul, in functie de vointa clientului se poate face in cadrul procesului de divort sau pe cale separata.
Pentru sotia care urmeaza a divorta, obtinem despagubiri pentru munca depusa in casnicie.

Servicii juridice acordate clientilor din tara si strainatate:
Drept civil
De mentionat este faptul ca dreptul civil nu reglementeaza toate raporturile patrimoniale si nepatrimoniale din societate. Si alte ramuri de drept au obiectul format din raporturi patrimoniale si nepatrimoniale,...
Drept penal
Asigura consultanta, reprezentare in instanta, redactari cereri si actiuni pentru persoane fizice si juridice in domeniul dreptului penal, redactari si certificari acte constitutive pentru infiintare de societati...
Drept contraventional
Fie ca aceasta hotarare sa va fie de un real folos - amenda de 10.000 Lei transformata in avertisment de catre Judecatoria Mizil ramasa irevocabila prin respingerea recursului de catre Tribunalul Prahova. SENTINTA...
Contacteaza-ne acum: