PARCARE NEREGULAMENTARA - EXONERARE AMENDA IN CUANTUM DE 3000 LEI.
LIPSA VINOVATIEI.
Admiterea plangerii contraventionale fata de imprejurarea ca nu se poate stabili cu certitudine autorul faptei contraventionale. In dubio pro reo.
Sanctiunea contraventionala pentru parcare neregulamentara nu poate fi aplicata proprietarului unui vehicul daca nu se poate dovedi cu certitudine ca acesta este autorul faptei, fiind incident principiul in dubio pro reo, in conditiile in care acesta nu a fost surprins in momentul savarsirii contraventiei de catre organul de politie, pentru a putea conferi actului sanctionator o prezumtie de legalitate si temeinicie bazata pe constatari personale.
SEMNAREA PROCESULUI VERBAL DE CONTRAVENTIE DE CATRE PETENT, DESI NU CUNOSTEA LIMBA ROMANA
In raport de jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, contraventiile intra in sfera acuzatiilor in, materie penala, astfel ca faptuitorului ii sunt recunoscute si garantiile prevazute la art. 6 din Conventie, care face parte din dreptul intern si are prioritate, in baza art. 11 alin 2 si art. 20 alin 2 din Constitutia Romaniei, atunci cand exista neconcordante. Conform paragrafului 3 al art. 6 din Conventie, - orice acuzat are, in special, dreptul sa fie informat in termenul cel mai scurt, intr-o limba pe care o intelege si in mod amanuntit asupra naturii si cauzei acuzatiei aduse impotriva sa. Nu este legala sanctionarea petentului, mai ales ca acesta nu a fost informat intr-o limba pe care sa o inteleaga, asupra naturii si cauzei acuzatiei aduse impotriva sa. In aceste conditii, procesul verbal incheiat, este lovit de nulitate absoluta.
Hotarare care stabileste/cuantifica munca depusa de fosta sotie, dupa pronuntarea divortului. Partaj. Fosta sotie primeste suma de 54.131 lei. Cerere ajutor judiciar. Aprecierea bunei credinte a formularii unei astfel de cereri vs. reaua credinta. Oportunitatea reducerii onorariului de avocat.